Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
U 15 minuta napravite trgajući kruh, poslasticu koja će vas oduševiti!
Jelo poslužite dok je vruće i uživajte!
Ako vam je ostalo staroga kruha, ovo je sjajna ideja kako ga možete iskoristiti. Naime, stari kruh možete “začiniti” s nekoliko sastojaka i ispeći ga kratko pod folijom, a rezultat je sjajna “grickalica” a nogu. Jest ćete tako da ga trgate, otuda i ime “trgajući kruh”.
Sastojci
1 kruh
80 g slanine
150 g sira
3 žlice svježeg krem sira
1 češanj češnjaka
70 g maslaca
sol, papar
Priprema
Kruh razrežite tako da tvori kvadratiće (vidi naslovnu fotografiju), no nemojte ga prerezati do kraja. Slaninu narežite na ploškice i kratko popržite. Sir naribajte, a kruh prelijte otopljenim maslacem.
U zdjeli pomiješajte sir, češnjak i slaninu te tom smjesom napunite proreze u kruhu. Kruh nakon toga zamotajte u foliju te ga pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 minuta.
Jelo poslužite dok je vruće i uživajte!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava