pinterest

TRICOLORE DESERT BEZ PEČENJA! Jedan od najljepših i najfinijih kolača koje ćete ikad probati! Kad zamiriši cijela kuća….

Autor: Dnevno

Ne mora uvijek biti teško i komplicirano napraviti efektan kolač, koji ne samo što predivno izgleda, već očarava svojim okusom.

Upravo takav desert je i ovaj tricolore kolač  – neizmjerno jednostavan za napraviti, a opet tako predivan i poseban – baš pravi ljetni šareni kolač.

Ako ste možda još uvijek skeptični što se tiče mrkve u kolačima, vjerujte ne znate što propuštate! Kad jednom probate kolač s mrkvom, postati će vam jedan od omiljenih deserata – samo bez predrasuda! Kad jednom probate kolač s mrkvom, postati će jedna od glavnih slastica koje ćete raditi uvijek iznova s jednakom radošću!

Sastojci:

1 l mlijeka
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
12 žlica pšeničnog griza
2 žlice kakao praha

oko 400 g očišćene mrkve
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
200 ml vode
3 žlice gustina

Priprema:




Očišćenu mrvku narezati i kuhati da omekša. Kada je mrkva kuhana, procijediti i propasirati štapnim mikserom.

Posebno prokuhati mlijeko. Dodati šećer, vanilin šećer i griz. Neprestano miješati, da krema dobije potrebnu gustinu.

Podijeliti na dva dijela.




U jedan dio dodati kakao prah, a u drugi možete dodati ribanu koricu limuna! U pleh sipati tamni dio, pa preko tamnog – svijetli dio kreme.

U pire od mrkve dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Kuhati par minuta. Dodati gustin pomiješan sa malo tople vode. Kratko kuhati, pa sipati preko griz kreme. Dobro ohladiti, pa rezati na kocke.

KOLAČ OD MRKVE S KREMOM OD SIRA: Nevjerojatno sočan i mekan, čak i nakon 4 dana!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.