Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
TRADICIJA NA VAŠEM STOLU: Ovo je najbolji recept za ovaj ukusni kolač!
Sastojci za vučeno tijesto (dva pleha):
500g oštrog pšeničnog brašna
500g glatkog pšeničnog brašna
Dvije žlice (krute svinjske masti)
pet-šest dl vode
jedna žličica soli
*Za dizano tijesto dodati:
40 g kvasca i jedna žlićica šećera
*Za nadjev:
12 žllica otopljene svinjske masti
osam jaja
24 žlice vrhnja
osam žlica šećera
Priprema:
U većoj zdjeli ručno umjesite sjajno,glatko,žilavo tijesto, ali mekano. tijesto oblikujte u četiri kugle i premažite s malo masti, tijesto ostavite sat vremena da se odmara. pripremite nadjev dok se tijesto odmara, pjenjačom ili ručno pomiješajte dobra jaja vrhnje i šećer, a mast a mast otopite te pripremite za polijevanje razvučenih mlinaca.
Kad se tijesto odmorilo, uzmite jednu po jednu kuglu i na pobrašnjenom stolnjaku razvlačite je u veliki mlinac. Tijesto razvlačite koliko je god moguće tako da prekrije stolnjak pa krajeve obrežite nožem, mlinac poškropite s otopljenom masti, tri žlićice za jedan mlinac, i ravnomjerno nadjenite četvrtinom spremljene smjese od jaja, vrhnja i šećera. Potom zamotajte mlinac tako što ćete nadignuti užu stranu stolnjaka.
Stolnjak treba svaki čas podizati i lagano tresti tako da između zamotaja ima zraka i mazanica ima veći volumen. Podmažite lim za pećenje mašću. Savijeno nadjeveno tijesto namotajte u lim u krug. Prije pečenja mazanica premažite ih ratopljenom mašću. Kada sve složite i stavite u peć upalite ju i postavite temperaturu na 200 i pustite ju tako 40 minuta.
Kad je gotova narežite i poslužite na tanjure ali prvo pustite da se malo ohladi, želimo vam dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava