Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Torta bez šećera i glutena: Savršena poslastica s kremom od limuna!
Ova torta lako se priprema, a ukus je uistinu čaroban.
Sastojci:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 100 g badema
- 5 velikih žlica kokosova ulja
- 3 velike žlice javorova sirupa
Priprema:
Zobene pahuljice i bademe sitno sameljite (treba biti sitno poput brašna). Zatim ih pomiješajte s bademima.
Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup i promiješajte smjesu. Ujednačenu smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup (najbolje dužine 30 cm).
Pecite 10 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
Sastojci za kremu od limuna
- 4 jajeta
- izribana korica jednog limuna
- 1/3 šalice meda
- 1/2 šalice limunova soka
- 6 velikih žlica kokosova ulja
Priprema:
U veliki lonac stavite jaja, med i koricu limuna te sve zamutite. Smjesu ulijte u lonac i stavite na laganu vatru konstantno miješajući.
Kada je krema dovoljno gusta, tako što je promijenila boju u žutu (baš kao limun) dodajte kokosovo ulje i sok limuna, žlicu po žlicu.
Nastavite miješati dok krema ne bude gusta otprilike kao puding. Biskvit prelijte kremom i dekorirajte voćem.
(Ako želite jednostavniju smjesu od ove, a podnosite mlijeko, možete pripremiti klasičnu kremu ili još jednostavnije puding od vanilije s dodatkom limunova soka.)
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava