Pinterest

Tikvice s mesom i mrkvom: Savršen ručak za sve ljubitelje domaće kuhinje

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovim ukusnim ručkom još danas možete obradovati svoje ukućane.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • manja glavica luka
  • 2 manje mrkve
  • 400 g mljevenog mesa
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jajeta
  • malo mlijeka
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • ulje
  • sol
  • papar
  • biljni začini

Priprema:

Propržite sjeckani luk i naribanu mrkvu, a kada smekša dodajte mljeveno meso i pržite još desetak minuta.

Ubacite biljne začine, papar i češnjak pa sve dobro promiješajte. Tikvice isijecite na kolute i dodajte biljne začine. Polovicu tikvica poredajte u posudu za pečenje s vrlo malo ulja.

Preko toga stavite nadjev od mljevenog mesa i poredajte drugu polovicu tikvica. Poklopite i ubacite u pećnicu.

Nakon otprilike 40 minuta preko musake dodajte preljev od jaja i mlijeka, kiselog vrhnja i biljnog začina te vratite u pećnicu da se peče još 20 minuta na 150 stupnjeva, bez poklopca.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.