Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Tavica tjestenine s dimljenom kobasicom – za brzinski ručak!
Ne može se reći da je ovaj ručak baš "lagana" verzija što se tiče kalorija, no priprema je jednostavna, a okusi su prava eksplozija
Tražtie li rješenje za brzinsku pripremu ručka, evo još jedne hit-ideje. Riječ je o popularnoj tavici tjestenine s dimljenom kobasicom, dakako, uz nekoliko dodataka koji obogaćuju okus.
Sastojci
1 žlica maslinova ulja
1 dimljena kobasica
1 manji luk
3 češnja češnjaka
2 šalice pilećeg temeljca
300 ml pelata ili pasirane rajčice
½ šalice mlijeka
250 g tjestenine
½ žličice soli i isto toliko papra
naribani tvrdi sir
¼ žličice crvene paprike
malo mladog luka (po želji)
Priprema
Na maslinovu ulju prodinstajte luk i kobasice narezane na kolutove oko pet minuta. Dodajte češnjak i začine pa kuhajte još dvije minute. Dodajte pileći temeljac, rajčicu, mlijeko i tjesteninu pa pustite da prokuha 15 minuta. Na vrh naribajte sir te maknite s vatre. Na vrh dodajte usitnjeni mladi luk po želji. Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle