Pinterest

TAJNA NAJBOLJIH KUHARA: Ovako se kuha savršeni pire krumpir!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Uz pomfrit, pire krumpir najčešći je prilog različitim obrocima, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta. Ovo je tajna francuskih kuhara!

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 500 g naribanog sira
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g maslaca (može i ulje)
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • sol
  • papar

Priprema:

Skuhajte krumpir pa ga iscijedite i ostavite nekoliko trenutaka da se malčice ohladi.

Potom dodajte sitno isjcekan češnjak pa izmiksajte krumpir u pire.

Dodajte maslac i vrhnje te mutite dok se ne istope u pireu.

Potom dodajte naribani sir i “lupajte” ga kuhačom dok se ne sjedini s pireom i ne postanu elastična smjesa. Začinite i servirajte po želji.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.