Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
TAJNA NAJBOLJIH KUHARA: Ovako se kuha savršeni pire krumpir!
Uz pomfrit, pire krumpir najčešći je prilog različitim obrocima, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta. Ovo je tajna francuskih kuhara!
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 500 g naribanog sira
- 2 češnja češnjaka
- 30 g maslaca (može i ulje)
- 1 žlica kiselog vrhnja
- sol
- papar
Priprema:
Skuhajte krumpir pa ga iscijedite i ostavite nekoliko trenutaka da se malčice ohladi.
Potom dodajte sitno isjcekan češnjak pa izmiksajte krumpir u pire.
Dodajte maslac i vrhnje te mutite dok se ne istope u pireu.
Potom dodajte naribani sir i “lupajte” ga kuhačom dok se ne sjedini s pireom i ne postanu elastična smjesa. Začinite i servirajte po želji.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle