Pinterest

Svinjetina s povrćem: Tajna savršeno ukusnog slavonskog specijaliteta!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Odličan slavonski specijalitet koji naprosto morate kušati.

Sastojci:

  • 600 g svinjetine
  • 50 g maslaca
  • 50 g slanine
  • slatka mljevena paprika
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 jabuka
  • 2 sjeckane rajčice
  • majčina dušica
  • suhi biljni začini
  • umak Worcester
  • 1 žlica brašna
  • papar
  • sol

Priprema:

Meso isijecite na trake, propržite na maslacu sa slatkom mljevenom paprikom pa ga izvadite i u istoj tavi propržite slaninu i najeckani luk.

Vratite meso, dodajte rajčicu, jabuku i češnjak. Začinite majčinom dušicom, suhm biljnim začinima, umakom Worcesterom, ulijte vodu i dinstajte.

Na kraju malo zgusnite brašnom te servirajte s pečenim krumpirima.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.