Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Svakako napravite duplu dozu jer se ova torta odmah pojede! Topi se u ustima, a nestane u rekordnom roku!
Fina slastica koju ćete uvijek iznova raditi zove se – Ljubavno gnijezdo.
Svojim okusom i sastojcima ova torta podsjeća na Monte i Kinder tortu. I jedna napomena.
Svakako napravite duplu dozu jer se odmah pojede. Doslovno se topi u ustima pa, samim time, i brzo nestane.
Kora:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
1 žlica brašna
2 žlice džema od marelica
100 g sjeckanih oraha
Umutite bjelanjke sa šećerom, a zatim dodajte brašno i džem od marelica. Okrugli pleh za pečenje, dimenzija 24 cm, premažite uljem, stavite papir za pečenje i dno pospite sjeckanim orasima. Preko toga stavite umućenu smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva Celzijevih, nekih 45 minuta.
Krema:
3 žumanjka
6 punih žlica oštrog brašna
8 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
500 ml mlijeka
125 g maslaca ili margarina
Dekoracija:
100 g šlaga u prahu
mlijeko po potrebi za šlag
možete tortu ukrasiti i sa 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Žumanjke razmutite u malo hladnog mlijeka, dodajte brašno i lijepo sve sjedinite. Ostatak mlijeka s dodatkom šećera zakuhajte, a zatim dodajte prethodnu smjesu i skuhajte kašu. Ostavite ju da se ohladi pa ju mikserom sjedinite s prethodno umućenim maslacem ili margarinom. Na tacnu za serviranje stavite ohlađenu koru, tako da dio s orasima bude okrenut prema gore. Premažite pripremljenom kremom, a zatim šlagom. Tortu ostavite da prije serviranja odstoji u hladnjaku. Ukrasite tortu kako želite, po svojem ukusu.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle