screenshoot/yt

SUPER SOČNI KOLAČ FENOMENALNOG OKUSA: Potrebna vam je samo jedna posuda!

Autor: Dnevno

Kolač od mandarina je super sočni biskvit koji može napravit apsolutno svatko, pa čak i dijete! Ako baš niste spreni u kuhinji, ovo je idealan kolač s kojim ćete se pokazati kao maher za kolače!

Jednostavno se priprema i za njegovu pripremu ne treba puno različitih namirnica. U čemu je tajna ovog kolača? Kada mandarine ubacite u biskvitnu smjesu, njihova sočna pulpa učini totalnu čaroliju, i u teksturi kolača i u okusu.

Mandarine je ovdje potrebno samo oguliti i narezati na male komadiće, ubaciti u biskvitnu smjesu i to je to. Sa cijelim poslom ćete biti gotovi u svega 45 minuta.

SASTOJCI:

6 mandarina
3 jaja
2 čaše glatkog brašna
2,5 čaše šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
180 g maslaca

PRIPREMA:

Mandarine oguliti i narezati sa opnama na manje komadiće. U posudi miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Kada masa postane svjetlije žuta i pahuljasta ubaciti otopljeni maslac pa još malo promiksati. Tada postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješati nasjeckane mandarine. Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u manji lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti.




Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Pečeni kolač prohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti. U slast!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.