fbpx
Pinterest

SOČNA I BRZA TORTA OD JAGODA KOJA SE NE PEČE: Svi će od vas tražiti recept!

Autor: Zlatko Govedić

Oduševit će vas ovaj ukusni desert.

Sastojci:

1 pakovanje keksa Petit
200 g margarina


Sastojci za kremu:

300 ml šlaga
500 g svježeg sira
1 šlagfix (kremfix)
1 vanilin šećer
70 g šećera u prahu

Sastojci za glazuru:

1 crvena želatina
500 g svježih jagoda

Priprema:

Usitnite kekse Petit, pomiješajte ga s margarinom te dodajte šećer. Neka količina odgovara vašem kalupu. Napunite ga sa smjesom od keksa. Rukama stišćite smjesu tako da bude što ravnija na dnu i stavite u hladnjak dok pravite kremu.




Dok se podloga hladi, umutite šlag. Nakon nekoliko minuta dodajte 1 šlagfix (kremfix).

U odvojenoj zdjeli umutite sir s vanilin šećerom i šećerom te pomiješate sve sa šlagom.

Kada je krema gotova, pripremite jagode. Polovicu količine jagoda možete rezati na kockice i stavljati unutar smjese, a ostale možete prerezati napola i ostaviti za dekoraciju.




Pola smjese izlijte u kalup sa podlogom, dodajte jagode narezane na kockice te izlijte ostatak smjese.

Poredajte polovice jagoda po torti i na kraju izlijte 1 crvenu želatinu preko toga (po uputi s vrećice).

Prije serviranja, tortu stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.