Banana bread funkcionira kao doručak, međuobrok i desert. A za najbolje rezultate osmislite verziju koja najbolje odgovara vama i vašim ukućanima.
U popisu namirnica su orasi, ali vi možete koristiti i bademe i lješnjake ili ih zamijeniti komadićima čokolade, grožđicama, dodati cimet, ali čak i da ništa od toga ne ubacite u recept. banana kruh će i dalje biti omiljen miris uz koji ćete se buditi!
Banana bread postao je popularan 1930-ih godina te jedna teorija tvrdi da je svoju popularnost stekao zbog same popularizacije sode bikarbone i praška za pecivo. Druga pak teorija tvrdi da je ovaj fini kolač postao popularan tijekom Velike depresije jer domaćice nisu htjele bacati prezrele banane koje su same po sebi bile skupa namirnica na tržištu.
1. Margarin pjenasto umutiti sa šećerom.
2. Dodati jedno po jedno jaje i sjediniti smjesu
3. Banane izgnječiti i dodati smjesi od jaja te ručno izmiješati.
4. Brašno, sodu bikarbonu i sol pomiješati i ručno sjediniti sa smjesom od jaja.
5. Maline posuti sa malo brašna pa dodati u dobivenu smjesu. Orahe nasjeckati i također dodati u smjesu.
6. Kalup za gruh namastiti margarinom te izliti smjesu.
7. Peći na 200 stupnjeva, oko 50 minuta (provjeriti čačkalicom da li je kolač dovoljno pečen).