Flickr

SEZONSKO I OSVJEŽAVAJUĆE: Salata od plodova mora

Autor: Dnevno.hr

Potrebno za pripremu:

Dva kilograma lignjuna, sipa, liganja i hobotnica

jedan kilogram vongola i dagnji

jedna čaša octa

dve čaše bijelog vina

jedan list lovora

jedna grančica mačine dušice




jedan struk celera

jedan stručak peršina

kora od jednog limuna




jedna mrkva

dva klinčića

četiri zrna papra

maslinovo ulje, sol

Staklenke

Priprema:

Lignjune, lignje, spie i hobotnicu operite i očistite te ih izrežite na trake. Stavite dagnje i vongole da se zagriju u tavu. Kada se sve ljušture otvore, izvucite meso. U međuvremenu u loncu zagrijte do vrenja jednu litru vode s octom, bijelim vinom, solju  i svim začinima. Dodajte sve školjke i mekušce. Ostavite da se kuha 10 minuta. Ugasite vatru te rešetkastom žlicom izvadite mekušce i školjke, pustite ih da se ohlade i stavite ih u staklenke. Prelijite procjeđenim sokom od kuhanja. Pokrijte sadržaj u staklenkama tankim slojem ulja, zatvorite ih i sterilizirajte sat vremena (prokuhajte staklenku u kipuću vodu ili u pećnicu). Ponovite postupak sterilizacije nakon 24 sata. Čuvajte staklenke na svježem i hladnom mjestu!

Cijela procedura trebala bi trajat oko dva sata, nakon što su staklenke spremne narežite rajčicu i nekoliko listova salate i promiješajte sa sadržajem staklenke.

Želimo vam dobar tek!

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.