Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
SEZONSKO I OSVJEŽAVAJUĆE: Salata od plodova mora
Potrebno za pripremu:
Dva kilograma lignjuna, sipa, liganja i hobotnica
jedan kilogram vongola i dagnji
jedna čaša octa
dve čaše bijelog vina
jedan list lovora
jedna grančica mačine dušice
jedan struk celera
jedan stručak peršina
kora od jednog limuna
jedna mrkva
dva klinčića
četiri zrna papra
maslinovo ulje, sol
Staklenke
Priprema:
Lignjune, lignje, spie i hobotnicu operite i očistite te ih izrežite na trake. Stavite dagnje i vongole da se zagriju u tavu. Kada se sve ljušture otvore, izvucite meso. U međuvremenu u loncu zagrijte do vrenja jednu litru vode s octom, bijelim vinom, solju i svim začinima. Dodajte sve školjke i mekušce. Ostavite da se kuha 10 minuta. Ugasite vatru te rešetkastom žlicom izvadite mekušce i školjke, pustite ih da se ohlade i stavite ih u staklenke. Prelijite procjeđenim sokom od kuhanja. Pokrijte sadržaj u staklenkama tankim slojem ulja, zatvorite ih i sterilizirajte sat vremena (prokuhajte staklenku u kipuću vodu ili u pećnicu). Ponovite postupak sterilizacije nakon 24 sata. Čuvajte staklenke na svježem i hladnom mjestu!
Cijela procedura trebala bi trajat oko dva sata, nakon što su staklenke spremne narežite rajčicu i nekoliko listova salate i promiješajte sa sadržajem staklenke.
Želimo vam dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava