Foto: domacirecepti.net

SEDMO NEBO! Kolač s jednostavnim sastojcima koji izaziva ‘ovisnost’! ‘Ne mogu ga prestati jesti, ovo je nešto savršeno’

Autor: D.D.

Sedmo nebo je kolač za kojeg ćete se morati malo potruditi, ali ne brinite, isplatit će vam se. Kada ga probate, zaključit ćete kako se svaki trud itekako isplatio.

‘Ne mogu ga prestati jesti, ovo je nešto savršeno’, ‘To je kolač mojeg djetinjstva, nisam ga dugo jeo’, ‘Moja djeca ga obožavaju’… samo su neki komentari na društvenim mrežama kada je u pitanju ova poslastica.

Sastojci:
8 jaja
20 žlica šećera
100 g kokosa
150 g mljevenog keksa
3 žlice brašna
150 g čokolade
200 g margarina ili maslaca
2 lista oblatne

Glazura:
150 gr čokolade
3-4 žlice ulja

Priprema:
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite 4 bjelanjka u čvrst snijeg sa 6 žlica šećera. Dodati 1 žlicu brašna i mljeveni keks, pa sve umutiti. Na pleh od pećnice staviti oblatnu te ju premazati ovom smjesom. Peći 13 minuta.

Dok se kora peče, napravite drugu. Umutite 4 bjelanjka sa 6 žlica šećera, pa dodajte kokos i 2 žlice brašna. Sve promiješajte pa premažite drugi list oblatne. Izvadite prvu pečenu koru i stavite drugu da se peče 11 minuta.

U manju posudu stavite žumanjke i 8 žlica šećera pa dobro umutite mikserom. Kuhajte na pari 10 minuta stalno miješajući, pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Sklonite s vatre da se hladi uz povremeno miješanje.




Pjenasto umutite omekšali maslac ili margarin i sjedinite ga s kremom od čokolade.

Na prvu koru od keksa namažite kremu pa preklopite drugom, kokos korom, koju treba okrenuti naopako. Stavite preko toga neki teži predmet, kako bi se oblatna izravnala.
Otopite na laganoj vatri čokoladu za glazuru sa 3-4 žlice ulja pa prelijte preko lista oblatne. Ostavite da se sve dobro ohladi.




Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.