Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
SEDMO NEBO! Kolač s jednostavnim sastojcima koji izaziva ‘ovisnost’! ‘Ne mogu ga prestati jesti, ovo je nešto savršeno’
Sedmo nebo je kolač za kojeg ćete se morati malo potruditi, ali ne brinite, isplatit će vam se. Kada ga probate, zaključit ćete kako se svaki trud itekako isplatio.
‘Ne mogu ga prestati jesti, ovo je nešto savršeno’, ‘To je kolač mojeg djetinjstva, nisam ga dugo jeo’, ‘Moja djeca ga obožavaju’… samo su neki komentari na društvenim mrežama kada je u pitanju ova poslastica.
Sastojci:
8 jaja
20 žlica šećera
100 g kokosa
150 g mljevenog keksa
3 žlice brašna
150 g čokolade
200 g margarina ili maslaca
2 lista oblatne
Glazura:
150 gr čokolade
3-4 žlice ulja
Priprema:
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite 4 bjelanjka u čvrst snijeg sa 6 žlica šećera. Dodati 1 žlicu brašna i mljeveni keks, pa sve umutiti. Na pleh od pećnice staviti oblatnu te ju premazati ovom smjesom. Peći 13 minuta.
Dok se kora peče, napravite drugu. Umutite 4 bjelanjka sa 6 žlica šećera, pa dodajte kokos i 2 žlice brašna. Sve promiješajte pa premažite drugi list oblatne. Izvadite prvu pečenu koru i stavite drugu da se peče 11 minuta.
U manju posudu stavite žumanjke i 8 žlica šećera pa dobro umutite mikserom. Kuhajte na pari 10 minuta stalno miješajući, pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Sklonite s vatre da se hladi uz povremeno miješanje.
Pjenasto umutite omekšali maslac ili margarin i sjedinite ga s kremom od čokolade.
Na prvu koru od keksa namažite kremu pa preklopite drugom, kokos korom, koju treba okrenuti naopako. Stavite preko toga neki teži predmet, kako bi se oblatna izravnala.
Otopite na laganoj vatri čokoladu za glazuru sa 3-4 žlice ulja pa prelijte preko lista oblatne. Ostavite da se sve dobro ohladi.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle