Coolinarka/Jaminka 0605

Schwarzwald desert u čaši: Fino, brzo, kremasto i osvježavajuće! Toliko fin da ćete ga raditi tjednima!

Autor: Dnevno

U sezoni višanja ‘pun pogodak’ je ovaj brz i jednostavan recept, osvježavajućeg i kremastog deserta!

Nakon što prvi put kušate rashlađen, kremast užitak iz čaše  –  Schwarzwald desert, najavite ukućanima kako će idućih mjeseca dana poslije nedjeljnog ručka, ako ne i češće, uživati baš u ovom desertu – jedan je od onih koje ćete kušati i potom spravljati tjednima!

Sastojci

50 g chia sjemenki ( može duplo, ali stavite i duplo soka)
160 ml soka od višanja
500 ml vrhnja za šlag
300 g višanja ili trešanja
200 g mlijećne čokolade

Dekoracija: višnje, čokolada

Priprema

1.Chia sjemenke preliti sokom od višanja i ostaviti da bubre najmanje 30 min.

Zagrijati 250 ml vrhnja za šlag i staviti narezanu mliječnu čokoladu .Miješati dok se ne otopi. Prohladiti.

Istući preostalih 250 ml vrhnja za šlag.

Pripremiti čaše i dekoraciju.

2.Slaganje:

Rasporediti nabubrenu chiu u čaše,dodati tučeno vrhnje za šlag, rasporediti višnje,preliti ganachom od čokolade i ukrasiti prema želji.

Rashladiti i uživati u desertu tjednima!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.