Pinterest

Savšen izbor za petak! Pečena štuka iz pećnice

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo je bakin najbolji recept za pečenu štuku, finu, aromatičnu i dobro podlivenu bijelim vinom.

Sastojci:

  • 3 štuke
  • ulje
  • sol
  • papar
  • bijelo vino
  • ružmarin
  • lovor

Priprema:

Štuku dobro očistite od iznutrica i sitnih ljuski, pa dobro operi i osuši. Unutrašnjost štuke posolite, popaprite te stavite grančicu ružmarina i listić lovora. Izvana ribu posolite i prelijte uljem.

Ribu položite na nauljeni pleh za pečenje, te poprskajte bijelim vinom.

Pecite u zagrijanoj pećnici na umjerenoj temperaturi.

Štuku često podlijevajte vinom i uljem, jer će meso inače ostati suho.

Pečenu štuku poslužite sa slanim kuhanim krumpirom ili krumpirom s keljom.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.