Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
SAVRŠENSTVO OKUSA: Ovako naše bake prave najfinije kobasice – češnjovke
Uživat ćete u pripremi domaćih bakinih kobasica, češnjovki tj. pečenica.
Sastojci:
- 5 kg krtog svinjskog mesa (od prednje plećke i buta)
- 1 kg sirove slanine
- 15 dag soli
- 1 glavica češnjaka
- tucana ljuta paprika
Priprema:
Svinjsko meso sameljite zajedno sa sirovom slaninom na stroju za mljevenja mesa.
Posebno očistite češnjak, sameljite ga i prelijte toplom vodom, pa neka kratko stoji, zatim procijedite kroz gazu.
Mljeveno meso izmješajte sa solju i ljutom paprikom po ukusu. Po potrebi dolijte malo vode u kojoj se namakao češnjak (tako da se smjesa može lakše miješati).
Sve dobro izmješajte i punite crijeva za kobasice.
Napunjena crijeva za kobasice, svežite užetom i ostavite da se stisnu.
Pecite na ulju na tavici ili u rolu, pećnici (idealno u pećnici štednjaka na drva).
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava