Pinterest

SAVRŠENSTVO OKUSA: Ovako naše bake prave najfinije kobasice – češnjovke

Autor: ZG/Dnevno.hr

Uživat ćete u pripremi domaćih bakinih kobasica, češnjovki tj. pečenica.

Sastojci:

  • 5 kg krtog svinjskog mesa (od prednje plećke i buta)
  • 1 kg sirove slanine
  • 15 dag soli
  • 1 glavica češnjaka
  • tucana ljuta paprika

Priprema:

Svinjsko meso sameljite zajedno sa sirovom slaninom na stroju za mljevenja mesa.

Posebno očistite češnjak, sameljite ga i prelijte toplom vodom, pa neka kratko stoji, zatim procijedite kroz gazu.

Mljeveno meso izmješajte sa solju i ljutom paprikom po ukusu. Po potrebi dolijte malo vode u kojoj se namakao češnjak (tako da se smjesa može lakše miješati).

Sve dobro izmješajte i punite crijeva za kobasice.




Napunjena crijeva za kobasice, svežite užetom i ostavite da se stisnu.

Pecite na ulju na tavici ili u rolu, pećnici (idealno u pećnici štednjaka na drva).




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.