Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
SAVRŠENO! Obožavat ćete ove palačinke koje ne debljaju! Ne mogu biti ukusnije!
Za nadjev možete staviti omiljeni namaz. Ako nemate gotov namaz, kakao prah u kombinaciji s medom bit će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.
Sastojci:
- ½ čaše zobenih pahuljica
- ½ čaše kokosova brašna
- ½ čaše prosa
- prstohvat soli
- 1 žlica šećera ili meda
- ½ praška za pecivo ili žličica sode bikarbone
- 1 žlica (bezglutenskog) brašna
- 2 jajeta
- 2 dl mlake vode
- 1 žlica ulja
Priprema:
Zob, kokos i proso sameljite u mlincu za kavu. Neka zobene pahuljice budu fino samljevene kao proso i kokos.
Sjedinite masu s ostatkom namirnica.
Ostavite smjesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u hladnjaku.
U tavi zagrijte ulje, a prilikom ulijevanja smjese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.
Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava