Pinterest

SAVRŠEN PRIJEDLOG ZA KORIZMU: Ukusno varivo od graha i medvjeđeg luka

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ako postite za korizmu, ovo je savršena ideja za ručak.

Sastojci:

  • 400 g graha
  • 1 glavica luka
  • nekoliko češanja češnjaka
  • 1 veća mrkva
  • 1 vezica kupusa
  • 1 vezica medvjeđeg luka
  • lovorov list
  • papar u zrnu
  • 1/2 žličice kima
  • biljni začin
  • sol
  • mljeveni papar
  • mljevena paprika
  • 1 žličica brašna
  • tucana ljuta paprika
  • 1 suha paprika
  • 1 zelena paprika
  • ulje
  • list peršina (po želji)

Priprema:

Očistite grah, temeljito ga isperite, prelijte s malo vode i kuhajte 5 do 6 minuta. Prolijte vodu, isperite grah i nalijte novu vodu.

Dodajte nasjeckani luk i češnjak, mrkvu na kolutove, lovorov list, papar u zrnu, malo kima, suhu i zelenu papriku pa skuhajte grah.

Pred kraj nasjeckajte kupus i medvjeđi luk, ubacite ih u grah i kuhajte još oko 5 minuta.

U tavu stavite malo ulja i izdrobljeni češnjak.

Propržite dok ne zarumeni, dodajte mljevenu crvenu i tucanu ljutu papriku te odmah sklonite s vatre i ubacite u grah.

Pustite da voda vrije nekoliko minuta, te na koncu dodajte malo začina po želji, soli, mljevenog papra i list peršina.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.