fbpx
Foto: Moji kremasti recepti/Gospodarski list

Savršen kolač za lijeni ponedjeljak: Ova kremasta idila jedina može uljepšati početak tjedna!

Autor: Daniela Delale

Kombinacija višanja, čokolade i pudinga od vanilije ne može nikako biti loša.

A kad se tome dodaju griz i šećer, slastica dobiva svoje prave obrise.

Donosimo recept za kolač Lijena višnja.

Sastojci:
1 l mlijeka
120 g šećera
1 vanilin šećer
100 g čokolade za kuhanje
200 g grisa

Zagrijte mlijeko sa šećerom, vanilin šećerom i čokoladom izlomljenom na kockice pa u to ukuhajte pšeničnu krupicu (gris) – sipajte ju u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajte pjenjačom dok se ne zgusne. Smjesu ulijte u kalup dimenzija 32×22, kojeg ste prethodno pošpricali vodom. Smjesu u kalupu poravnajte.




Sastojci:
350 ml soka od višanja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanilije
300 g višanja iz kompota

U malo sola od višanja umiješajte puding i zakuhajte u ostatku soka sa šećerom i vanilin šećerom te kuhajte dok se ne zgusne. Zatim dodajte višnje i kuhajte još koju minutu pa izlijte na mlaku smjesu od grisa te stavite u hladnjak.

Sastojci:
1l mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 žlice škrobnog br. (gustina)
50 g šećera
1 vanilin šećer
50 g bijele čokolade




200 ml mlijeka pomiješajte s pudingom i škrobnim brašnom pa ukuhajte u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i bijelom čokoladom izlo­mljenom na kockice. Kuhajte i cijelo vrijeme miješajte pjenjačom dok se ne zgusne pa toplo izlijte na sloj od višanja i stavite u hladnjak da se ohladi i stegne. Kolač ukrasite s 200 ml vrhnja za šlag.
Recept je preuzet iz knjige Moji kremasti kolači.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.