
SAVRŠENO ZIMSKO JELO: Kisela repa s grahom
Svi ljubitelji kave složit će se da je tiramisu neizostavan desert svakog stola. Mi vam donosimo recept koji će vas, sigurni smo, oduševiti.
1 paket piškota
150 ml sirupa od kave
700 g mascarpone kreme
10 g kakaa
Sastojci za sirup od kave:
120 ml kuhane Jubilarna Intense kave zaslađene s 1 žličicom šećera
20 ml Cherry Brandya
10 ml ruma
Postupak:
Kuhanu Franck kavu ohladiti u hladnjaku i u nju potom dodati rum i Cherry brandy
Sastojci za mascarpone kremu:
60 g žumanjaka
50 g šećera
10 ml Cherry Brandya
20 ml sirupa od kave
400 g mascarpone sira
160 g slatkog vrhnja
U žumanjke je potrebno umiješati šećer i vanilin šećer te ih uz lagano miješanje pasterizirati na pari. Smjesu zagrijavati dok ne postigne temperaturu od 63 °C, te uz stalno miješanje zadržati na toj temperaturi 2-3 minute. Temperaturu smjese obavezno provjeriti termometrom za hranu. Pomiješati mascarpone, slatko vrhnje, sirup od kave i Cherry Brandy te miksati dok se ne dobije lagana krema u koju treba umiješati pasteriziranu smjesu jaja i šećera.
Postupak izrade deserta:
Pripremiti 5 čaša. Na dno svake čaše posložiti piškote, te ih preliti s 2-3 žlice sirupa od kave.
Potom svaku čašu do pola napuniti mascarpone kremom i ponovno staviti sloj piškota te ju preliti s 2-3 žlice sirupa od kave. Nanjeti zadnji sloj kreme te desert posuti kakaom i ukrasiti po želji.
SAVRŠENO ZIMSKO JELO: Kisela repa s grahom
SEDMO NEBO! Kolač s jednostavnim sastojcima koji izaziva ‘ovisnost’! ‘Ne mogu ga prestati jesti, ovo je nešto savršeno’
AS DOMAĆE KUHINJE: Grah s kobasicama za hladne zimske dane
ČOKOLADNA BOMBA: Doživite pravu eksploziju okusa uz kolač čija priprema ne može biti jednostavnija