Pinterest / Screenshot

SAMO OVAKO I NIKAKO DRUGAČIJE: Najbolji recept za buhtle koji postoji

Autor: dnevno.hr

Fine, ukusne, mirisne, tradicionalne…

Sastojci:
40 dag integralnog brašna
18 dag maslaca
2 domaća jaja
vrećica suhog kvasca
žličica soli
nadjev po želji

Priprema:

U šalicu mlakog mlijeka dodajte kvasac, žlicu šećera i brašna te držite na toplome mjestu kako bi se kvasac digao. U posudu s brašnom dodajte redom dignuti kvasac, otopljeni maslac, dva domaća jaja te malo soli. Da bi buhtle bile slasnije, dodajte im i malo ruma, pokoju grožđicu ili vanilin šećer. Postupno dodajte toplo mlijeko i mijesite tijesto dok se ne pojave mjehurići. Kada ste tijesto umijesili, posudu poklopite i također stavite na toplo da tijesto naraste. Bit će dovoljno oko 45 minuta.

Kada se tijesto udvostruči, izvadite ga iz posude, a površinu na kojoj ćete tijesto premijesiti pobrašnite. Valjkom tijesto tanko razvaljajte i režite na komade. Svaki komad tijesta napunite nadjevom po ukusu. Stranice premažite otopljenim maslacem i jednu uz drugu slažite u lim namazan maslacem i posut s malo brašna. Ponovno ih pokrijte i ostavite da odstoje oko 30 minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu i u nju stavite buhtle. Jesu li pečene, provjerite čačkalicom. Bocnite buhtlicu, pa ako na čačkalici ništa ne ostane, vaše su buhtle gotove. Mogu se konzumirati tople i hladne sa šalicom mlijeka ili čaja, a najvažnije od svega je što su vam svi sastojci ovog slasnog, tradicionalnog recepta poznati.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.