Ilustracija/Recipes

Rolada od palačinke i kajgane: Zasitit će vas samo jedna!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo ukusno jelo često se prodaje u boljim pekarnicama. Od sada možete i sami spravljati roladu za kojom će poludjeti svi vaši ukućani.

Sastojci:

100 g brašna
1 jaje
prstohvat soli
1 žlica ulja
1 dl mlijeka
0,5 dl vode

za palačinku:

2 jajeta
2 žlice brašna
prstohvat soli

za nadjev:

2 dl kiselog vrhnja
100 g krem sira
1 žlica sušenog povrća

Priprema

Napravite tijesto za palačinke. Umutite jaje, dodajte ulje, sol i brašno. Sve izmiješajte pa dodajte mlijeko i vodu. Napraviti finu masu bez grudvica.

Ispecite palačinke, po mogućnosti na aparatu za palačinke. Umutite dva jajeta i polako dodajte dvije žlice brašna. Umutite tako da bude bez grudvica. Od te mase ispecite jednu palačinku kao kajganu.

Ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme pomiješajte kiselo vrhnje i krem sir. Uzmite pleh i prvo stavite palačinku, premažite nadjevom pa pospite sušenim povrćem. Preko toga stavite palačinku od jaja, preko nje ponovno nadjev, a preko njega opet palačinku. Premažite ostatkom nadjeva.

Ostavite jednu žlicu nadjeva za premazivanje odozgo. Uvijte roladu od palačinki. Umotajte u foliju i ostavite da se ohladi.

Ohlađenu roladu premažite nadjevom i pospite s malo sušenog povrća.

Ostaviti još malo da povrće upije sok iz nadjeva.

Nasijecite na komade željene debljine i poslužite.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.