
SAVRŠENI FAŠIRANCI: Jeftino i jednostavno jelo koje obožavamo!
Prvi robot za rezanje mesa opremljen je digitalnom kamerom koja procjenjuje debljinu mesa što joj omogućava rezanje savršenih, slasno tankih kriški.
Vlasnik robota za rezanje mesa “FFDR-V1004” Ahmet Kalyoncu uvjeren je da će njegov robot iz temelja promijeniti industriju kebaba koja je proteklog vikenda održala prvi izložbeni salon u Berlinu.
“Transformirat će tržište”, tvrdi 34-godišnji Cipranin dok gomila okružuje mašinu koja velikom brzinom “neumorno” reže meso.
Robot je opremljen digitalnom kamerom koja procjenjuje debljinu mesa što joj omogućava rezanje savršenih kriški, slasnih i tankih. Nevjerojatno učinkovit FFDR-V1004 omogućava pripremu 120 porcija kebaba na sat.
– Radi se o prvom robotu za kebab u svijetu – kaže vlasnik izuma.
Uz brzinu, glavna prednost te mašine je higijena: poslužitelji kebaba “jako se znoje kad režu meso jer stoje blizu grila. Taj je problem riješen i u konačnici je tako bolje za klijenta”.
Domovina kebaba
Suprotno mišljenju, “doner kebab”, omiljena hrana studenata i noćobdija diljem svijeta, nije rođen u Turskoj već u Berlinu 1971.
Izumitelj tog sendviča je Turčin imigrant u Njemačkoj Mehmet Aygun kojemu je na pamet pala ideja da napuni lepinju tankim kriškama mesa uz dodatak salate i umaka.
Gotovo 40 godina kasnije, Njemačka je još uvijek neosporna domovina kebaba. “Imamo više od 15.000 kioska za prodaju kebaba u Njemačkoj koji zapošljavaju približno 74.000 osoba”, istaknuo je Tarkan Tasyumruk, predsjednik Udruge turskih proizvođača “donera” u Europi, na otvaranju salona.
SAVRŠENI FAŠIRANCI: Jeftino i jednostavno jelo koje obožavamo!
PATLIDŽAN IZ PEĆNICE NA TURSKI NAČIN: Svi će tražiti repete
KOLAČ OD JOGURTA I MAKA: Neodoljiva slastica od par jeftinih sastojaka
NE MOŽE BOLJE! Sočni zapečeni ćevapi u bijelom umaku