
SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!
Prvi robot za rezanje mesa opremljen je digitalnom kamerom koja procjenjuje debljinu mesa što joj omogućava rezanje savršenih, slasno tankih kriški.
Vlasnik robota za rezanje mesa “FFDR-V1004” Ahmet Kalyoncu uvjeren je da će njegov robot iz temelja promijeniti industriju kebaba koja je proteklog vikenda održala prvi izložbeni salon u Berlinu.
“Transformirat će tržište”, tvrdi 34-godišnji Cipranin dok gomila okružuje mašinu koja velikom brzinom “neumorno” reže meso.
Robot je opremljen digitalnom kamerom koja procjenjuje debljinu mesa što joj omogućava rezanje savršenih kriški, slasnih i tankih. Nevjerojatno učinkovit FFDR-V1004 omogućava pripremu 120 porcija kebaba na sat.
– Radi se o prvom robotu za kebab u svijetu – kaže vlasnik izuma.
Uz brzinu, glavna prednost te mašine je higijena: poslužitelji kebaba “jako se znoje kad režu meso jer stoje blizu grila. Taj je problem riješen i u konačnici je tako bolje za klijenta”.
Domovina kebaba
Suprotno mišljenju, “doner kebab”, omiljena hrana studenata i noćobdija diljem svijeta, nije rođen u Turskoj već u Berlinu 1971.
Izumitelj tog sendviča je Turčin imigrant u Njemačkoj Mehmet Aygun kojemu je na pamet pala ideja da napuni lepinju tankim kriškama mesa uz dodatak salate i umaka.
Gotovo 40 godina kasnije, Njemačka je još uvijek neosporna domovina kebaba. “Imamo više od 15.000 kioska za prodaju kebaba u Njemačkoj koji zapošljavaju približno 74.000 osoba”, istaknuo je Tarkan Tasyumruk, predsjednik Udruge turskih proizvođača “donera” u Europi, na otvaranju salona.
SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!
TAKO JEDNOSTAVNA, A TAKO UKUSNA: Dubrovačka torta raskošnog okusa, pun pogodak za drage goste i obitelj!
JETRICA NA LUKU: Bogat izvor proteina i mikronutrijenata, pripremite u trenu!
JEDNOSTAVNE NAMIRNICE I MALO VREMENA: Fantastična tjestenina s piletinom i graškom