Pinterest

Riba s krumpirom iz pećnice! Iz bakine kuharice na vaš predblaganski stol

Autor: ZG/Dnevno.hr

Na Veliki petak, riba je idealno jelo. Ovo je starinski recept kuhinje naših baka.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 500 g ribe po izboru
  • sol
  • papar
  • mljevena paprika
  • začini
  • kukuruzno brašno
  • 1 veća glavica luka
  • ulje

Priprema:

Podmažite pleh uljem, a krumpir nasjeckajte na listiće.

U krumpir dodajte mljevenu papriku, papar, začine i ulje pa sve izmiješajte i stavite u podmazani pleh. Između krumpira, ugurajte kolutove luka koji ste posolili.

Ribu posolite i uvaljajte u kukuruzno brašno. Malo poprskajte uljem i stavite na krumpir.

Pecite na 200 stupnjeva oko 50 min. Gotovo je kada lijepo porumeni.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.