Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
(RECEPT) KOLAČ KOJI NE TREBATE PEĆI: Najbolji kolač od naranče i plazma keksa
SASTOJCI
Podloga:
- 250 gr mljevenih plazma keksa
- 100 gr putra (rastopiti)
- 50 ml soka ili mlijeka
Fila:
- 300 gr krem sira
- 300 gr creme fraiche
- 150 ml ocijeđenog soka od naranče
- 100 ml ocijeđenog soka od limuna
- 170 gr šećera u prahu
- 6 listića bijele želatine
Preljev:
- 2 dl procijeđenog soka od naranče
- 1 žličica gustina
- 1 žličica šećera
- 3 lista bijele želatine
PRIPREMA
Usitnjene kekse pomiješajte s rastopljenim putrom i toplim mlijekom, pa utisnite u dno kalupa. Ostavite da odstoji u hladnjaku, dok vi pripremate filu. Želatinu potopite u hladnu vodu 5-7 minuta. Zatim zagrijte sok od narančeu i u njemu rastopite omekšalu i ocijeđenu želatinu. Dobro promešajte, da se želatina rastopi i dodajte ostatak soka.
Nakon toga izmiksajte zajedno krem sir, creme fraiche i šećer u prahu. Polako pomješajte i sok sa želatinom. Kremu istresite na podlogu od keksa i poravnajte.
Smjesu vratite u hladnjak, da se krema stisne. Zagrijte sok od naranče, pa mu dodati gustin i šećer, koji ste prethodno pripremili u malo soka i kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre, pa u vrelom soku rastopite želatinu, koju ste prethodno namočili u hladnoj vodi i ocijedili. Ponovno ostavite da se ohladi.
Voćnim preljevom od naranče prelite kolać i vratite u hladnjak da se stisne.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava