Flickr

RECEPT IZ BAKINE KUHINJE: Prisjetite se ukusnog jela iz djetinjstva!

Autor: Dnevno.hr

Ako goveđi rep s kiselim zeljem do sad niste kušali, evo prava prilika!

Sastojci:

1 kg goveđeg repa
8 žlica ulja
10 dkg dimljenog špeka
15 dkg luka
2-3 mrkve,
dkg suhih gljiva – vrganja
1,5 crnog vina,
2 lovorovog lista
1 kilogram zelja
papar
sol
češnjak
1 žlica vegete

Postupak:

U širokoj posudi s debelim dnom dobro zagrijte ulje i popržite dio ploške slanine.  Dodajte goveđi rep narezan na komade (može se malo prokuhati) pa ga zapecite sa svih strana, dodaj luk narezan na četvrtine, mrkvu narezanu na deblje komade i malo soli. Pirjajte sve zajedno uz dolijevanje vode dok na pola omekša.

Postepeno dolijete crnim vinom i ostavi da se još kuha dodaj lovorov list grubo mljeveni papar, češnjak, namoćene vrganje, vegeta. Odaberite odgovarajuću vatrostalnu posudu i posloži pripremljeno meso s umakom. Prekrite kiselim kupusom. Obložite sa ostalim ploškama slanine i zalite s malo vode i poklopite ili stavite foliju i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 1,5 sati. Pred kraj pečenja jelo otkrite i zapecite do kraja

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.