fbpx

ZIMSKA RAPSODIJA OKUSA: Paprike u češnjaku su pravi užitak, imamo tradicionalni recept!

Autor: Dnevno

Ukusno, fenomenalno jelo!

Sastojci:

1 kg mesnate paprike babure


100 ml ulja

180 g kiselog vrhnja

češnjak

sol

papar

Priprema:




Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Paprike očistite od peteljki pa ih prerežite po sredini i potom svaki dio na dva ili tri dijela (ovisi o veličini paprika).

Premažite uljem lim za pečenje pa poredajte paprike, prvo jedan red koji treba malo nauljiti, posoliti i popapriti pa drugi red.




Između nasjeckajte češnjak ili ga pospite u granulama ili prahu, po ukusu.

Papriku stavite u pećnicu da se peče oko sat vremena. Nakon pečenja trebalo bi da je paprika otpustila, na vrhovima da ju je malo toplina pećnice čak i zapekla, a na ubod vilicom da bude mekana, a ne da se raspada.

Umutite potom kiselo vrhnje, jogurt i brašno pa nalijte vodu i opet umutite. Potom dodajte sol i papar. Može i peršinov list, malo češnjaka u prahu ili granulama pa lagano prelijte preko paprike pazeći da svuda prelijete podjednako.

Paprika u limu treba biti gusto poslagana, čak i jedna preko druge da bi, kada se prelije, cijela bila u tom soku.

Vratite u pećnicu još 30 minuta ili dok ne procijenite da je dovoljno.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.