Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
ZDRAVLJE U TANJURU: Pripremite povrtnu juhu s knedlama i ojačajte organizam za hladnu zimu!
Povrtna juha za okrepu!
Sastojci:
mrkva
celer
pastrnjak
korijen i list peršina
pola litre pasirane rajčice (ili izmiksane svježe rajčice)
začini (sol, vegeta, papar, bijeli luk u prahu)
maslinovo ulje
Za knedle:
1 jaje
žličica maslinova ulja
nekoliko žlica griza ili brašna
malo soli
Priprema:
Prvo napravite knedle tako što ćete pomiješati sve sastojke. Možete im dodati i malo vode. Pazite da vam smjesa ne bude ni pregusta ni prerijetka. Ostavite je sa strane dok pripremate ostalo.
Korijenje povrća (mrkva, celer, peršin, pastrnjak) očistite i naribajte pa prodinstajte desetak minuta na malo ulja i vode. Začinite s malo soli i papra pa na sve dodajte pasiranu rajčicu. Kada juha zakuha, žličicom napravite knedle i lagano ih stavljajte u juhu. Dodajte i sitno narezano lišće peršina i celera. Kada se knedle dignu na površinu juhe, jelo je gotovo.