ZDRAVLJE U TANJURU: Pripremite povrtnu juhu s knedlama i ojačajte organizam za hladnu zimu!

Autor: Dnevno

Povrtna juha za okrepu!

Sastojci:

mrkva

celer

pastrnjak

korijen i list peršina

pola litre pasirane rajčice (ili izmiksane svježe rajčice)




začini (sol, vegeta, papar, bijeli luk u prahu)

maslinovo ulje

Za knedle:




1 jaje

žličica maslinova ulja

nekoliko žlica griza ili brašna

malo soli

Priprema:

Prvo napravite knedle tako što ćete pomiješati sve sastojke. Možete im dodati i malo vode. Pazite da vam smjesa ne bude ni pregusta ni prerijetka. Ostavite je sa strane dok pripremate ostalo.

Korijenje povrća (mrkva, celer, peršin, pastrnjak) očistite i naribajte pa prodinstajte desetak minuta na malo ulja i vode. Začinite s malo soli i papra pa na sve dodajte pasiranu rajčicu. Kada juha zakuha, žličicom napravite knedle i lagano ih stavljajte u juhu. Dodajte i sitno narezano lišće peršina i celera. Kada se knedle dignu na površinu juhe, jelo je gotovo.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.