Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ZAPIŠITE RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Idealni zimski nedjeljni desert
Sočan i kremast kolač koji se godinama sprema u hrvatskim domaćinstvima.
Sastojci:
1 l mlijeka
7 žumanjaka
7 žlica šećera
2 vanilin šećera
9 žlica brašna
250 g margarina ili maslaca
Sastojci za biskvit:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
130 ml mlijeka za natapanje
Sastojci za dekoraciju:
300 g vrhnja za šlag
Priprema:
Za kremu u žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer te pjenasto izradite. Dio mlijeka dodajte u žumanjke, a zatim i brašno, sve sjedinite. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati na laganijoj vatri.
Vruću kremu prebacite u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu kremu izradite i dodajte izrezan margarin sobne temperature, dobro sjedinite.
Za biskvit bjelanjke izradite i kada očvrsnu, postupno dodajte šećer i vanilin šećer.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte u bjelanjke i pjenjačom sjedinite. Smjesu rasporedite na masni papir u obruč promjera 21 X 27 cm.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 min. Dok se biskvit peče, skuhajte mlijeko za natapanje.
Pečeni biskvit prelijte vrućim mlijekom i ostavite da ga upije.
Kad se biskvit ohladi, odvojite masni papir i prebacite biskvit na poslužavnik s obručem. Ako nemate obruč, možete postupak slaganja završiti u posudi za pečenje. Isto tako, ako kolač završavate u posudi za pečenje, prije pečenja biskvita samo je pouljite i pobrašnite, tako nećete povlačiti po dnu masni papir dok budete rezali gotov kolač.
Ledene kocke slažu se tako da najprije ide biskvit pa krema pa šlag. Gotove ledene kocke ostavite u hladnjaku da prenoće.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši