Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ZAPEČENE PUNJENE PAPRIKE: Novo ruho klasika koji je obilježio brojna djetinjstva
Punjene paprike su klasik koji je obilježio brojna djetinjstva, a i danas ih rado pripremamo. Isprobajte recept za zapečene punjene paprike. Jednostavne su za pripremu, a okus će vas oduševiti!
Sastojci:
800 g miješanog mljevenog mesa
2 vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu
1 konzerva pelata (400 g)
1 tikvica
1/2 l gustog soka od rajčice
sol, šećer
naribani sir
Priprema:
Paprike očistite i prepolovite pa ih poslažite u lim. Meso pomiješajte s Fantom pa napunite paprike. Po paprikama naribajte nekog sira i poklopite kolutovima tikvica.
Pomiješajte pelate, sol i šećer i prelijte preko paprika.
Pecite oko 2 sata na 130 stupnjeva, pa onda pojačajte na 180 još oko sat vremena.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava