Foto: Depositphotos

ZAPEČENE PUNJENE PAPRIKE: Novo ruho klasika koji je obilježio brojna djetinjstva

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Punjene paprike su klasik koji je obilježio brojna djetinjstva, a i danas ih rado pripremamo. Isprobajte recept za zapečene punjene paprike. Jednostavne su za pripremu, a okus će vas oduševiti!

Sastojci:

800 g miješanog mljevenog mesa
2 vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu
1 konzerva pelata (400 g)
1 tikvica
1/2 l gustog soka od rajčice
sol, šećer
naribani sir

Priprema:

Paprike očistite i prepolovite pa ih poslažite u lim. Meso pomiješajte s Fantom pa napunite paprike. Po paprikama naribajte nekog sira i poklopite kolutovima tikvica.

Pomiješajte pelate, sol i šećer i prelijte preko paprika.

Pecite oko 2 sata na 130 stupnjeva, pa onda pojačajte na 180 još oko sat vremena.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.