Pinterest

Zapečena jaja sa sirom, gljivama i špinatom: Ukusno jelo koje morate kušati!

Autor: Zlatko Govedić

Ovo je jelo izvrsna je ideja za bilo koji dnevni obrok.

Sastojci:

10 jaja

½ kg (starog) kruha

400 g šampinjona

400 g svježeg špinata

200 ml mlijeka




150 g naribanog topivog sira

1 manji luk

1 žličica senfa




maslinovo ulje

sol

papar

LJETNE FAŠIRKE!? Da, i to postoji! Ovaj recept je upravo ono što ste tražili

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruh isijecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra. U većoj tavi na malo maslinova ulja propržite gljive i luk koje ste prethodno očistili te isjekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.

U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom sira ribanca. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak sira ribanca.

Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju. Poslužite sa salatom po želji.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.