Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Zapečena jaja sa sirom, gljivama i špinatom: Ukusno jelo koje morate kušati!
Ovo je jelo izvrsna je ideja za bilo koji dnevni obrok.
Sastojci:
10 jaja
½ kg (starog) kruha
400 g šampinjona
400 g svježeg špinata
200 ml mlijeka
150 g naribanog topivog sira
1 manji luk
1 žličica senfa
maslinovo ulje
sol
papar
LJETNE FAŠIRKE!? Da, i to postoji! Ovaj recept je upravo ono što ste tražili
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruh isijecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra. U većoj tavi na malo maslinova ulja propržite gljive i luk koje ste prethodno očistili te isjekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.
U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom sira ribanca. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak sira ribanca.
Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju. Poslužite sa salatom po želji.