Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
ZAPEČENA JAJA: Iskušajte ovaj recept! Tajna je u savršenoj kombinaciji začina
Ručak gotov za tren oka.
Sastojci:
10 jaja
½ kg (starog) kruha
400 g šampinjona
400 g svježeg špinata
200 ml mlijeka
150 g naribanog topivog sira
1 manji luk
1 žličica senfa
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruh izrežite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra. U većoj tavi na malo maslinova ulja propržite gljive i luk koje ste prethodno očistili te izrezali. Za to će vam trebati oko pet minuta na srednjoj temperaturi.
U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom sira ribanca. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje. Po njoj pospite ostatak sira ribanca.
Lim prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Potkraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.