7dnevno

ZAPEČENA JAJA: Iskušajte ovaj recept! Tajna je u savršenoj kombinaciji začina

Autor: 7dnevno

Ručak gotov za tren oka.

Sastojci:

10 jaja

½ kg (starog) kruha

400 g šampinjona

400 g svježeg špinata

200 ml mlijeka

150 g naribanog topivog sira




1 manji luk

1 žličica senfa

maslinovo ulje




sol

papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruh izrežite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra. U većoj tavi na malo maslinova ulja propržite gljive i luk koje ste prethodno očistili te izrezali. Za to će vam trebati oko pet minuta na srednjoj temperaturi.

U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom sira ribanca. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje. Po njoj pospite ostatak sira ribanca.

Lim prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Potkraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.