ZAGORSKI ŠTRUKLI: Donosimo sjajan recept za tradicionalno jelo kojemu je nemoguće odoljeti!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Zagorskim štruklima nemoguće je odoljeti! Donosimo sjajan recept s kojim ćete napraviti štrukle poput bakinih!

Sastojci za tijesto:


250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
1 jaje
0,5 dl ulja
3 dl vode
sol

Sastojci za nadjev:

75 dag svježeg kravljeg sira
2 jaja
sol
Još:
1/2 l vrhnja za kuhanje

Priprema:

Zamijesite tijesto i podijelite ga na pola. Oblikujte kugle i premažite ih uljem te ostavite pola sata. Stolnjak pospite s malo brašna i na njemu razvucite tijesto.
Pomiješajte sastojke za nadjev i nanesite ga na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, od sira prema kraju tijesta. Podijelite ga na željene veličine režući rubom tankog tanjura.
U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja. Kad voda zakuha, u nju stavite izrezane štrukle. Nakon što voda ponovno zakuha, kuhajte ih oko tri minute.
Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte ih vrhnjem za kuhanje. Pecite ih dok im se kora ne pozlati.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.