
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Zagorskim štruklima nemoguće je odoljeti! Donosimo sjajan recept s kojim ćete napraviti štrukle poput bakinih!
Sastojci za tijesto:
250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
1 jaje
0,5 dl ulja
3 dl vode
sol
Sastojci za nadjev:
75 dag svježeg kravljeg sira
2 jaja
sol
Još:
1/2 l vrhnja za kuhanje
Priprema:
Zamijesite tijesto i podijelite ga na pola. Oblikujte kugle i premažite ih uljem te ostavite pola sata. Stolnjak pospite s malo brašna i na njemu razvucite tijesto.
Pomiješajte sastojke za nadjev i nanesite ga na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, od sira prema kraju tijesta. Podijelite ga na željene veličine režući rubom tankog tanjura.
U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja. Kad voda zakuha, u nju stavite izrezane štrukle. Nakon što voda ponovno zakuha, kuhajte ih oko tri minute.
Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte ih vrhnjem za kuhanje. Pecite ih dok im se kora ne pozlati.
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Internet bruji o ovim kolačima: Osim neobičnog okusa, bogat je izvor bjelančevina
Veganski bolonjez: Oduševljava i ljubitelje mesa