fbpx
Foto: Recipeci

VOĆNE KOCKE: Lagan i osvježavajući desert s prefinom kremom i mekanim biskvitom!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Uživajte u laganom i osvježavajućem desert s prefinom kremom i  mirisnim biskvitom.

Sastojci za biskvit:

6 jaja
6 žlica šećera
1,5 dl ulja
1/2 dl mlijeka
7 žlica brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo


Za kremu:

6 dl mlijeka
7 žlica brašna
7 žlica šećera
2 vanilin šećera
15 dag margarina

Još:

9-10 svježih kivija ili drugog omiljenog voća u istom omjeru
1,5 dl mlijeka
1 vrećica preljeva za torte

Priprema:

Za biskvit razdvojite žumanjke i bjelanjke. Izmiksajte žumanjke sa šećerom. Postupno dodajte ostale sastojke. Dobro istucite bjelanjke u čvrst snijeg i lagano umiješajte u smjesu od žumanjaka. Izlijte u namašćen i pobrašnjen lim te pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Po još vrućem biskvitu ravnomjerno žlicom prelijte toplo mlijeko (1,5 dl).
Pjenjačom pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer sa 2 dl mlijeka. Ostatak mlijeka za kremu stavite da zakuha pa umiješajte smjesu od brašna i šećera. Kuhajte uz miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađenu smjesu umiješajte izrađen margarin.
Ohlađeni biskvit premažite kremom, preko nje složite tanko narezane ploške kivija ili drugog omiljenog voća, prelijte preljevom za torte i dobro rashladite prije posluživanja.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.