
KRUMPIRI S JAJIMA: Jelo koje su spravljale naše bake ni danas nas ne ostavlja ravnodušnima
Ova je torta veoma sočna i kremasta.
Sastojci za biskvit:
• 3 jajeta
• 3 žlice šećera
• 3 žlice brašna
• 3 žlice ulja
• malo praška za pecivo
Sastojci za kremu:
• 3 čvrsta jogurta
• 3 šlaga (ili 1/2 l slatkog vrhnja)
• 3 želatine
• 20 dag šećera u prahu
• voće (po želji)
Priprema:
Ispecite biskvit od navedenih sastojaka. Za kremu u jednoj posudi izradite šlag, u drugoj izmiješajte 2 jogurta i 20 dkg šećera, a u treću stavite 1 jogurt i 3 želatine koje ćete potom malo izmiješati vilicom. Taj jogurt i želatinu stavite na peć i miješajte.
Čim provrije, skinite s peći i u to odmah umiješajte šlag, 2 jogurta, šećer i voće.
Sve to izlijte u pripremljen kalup na biskvit.
Hladite tortu u hladnjaku dok se ne stisne.
Inače, umjesto biskvita može se kao podloga uporabiti 250 g petit keksa i 90 g maslaca. Sve to treba pomiješati u kompaktnu smjesu i njome popuniti oblik torte.
KRUMPIRI S JAJIMA: Jelo koje su spravljale naše bake ni danas nas ne ostavlja ravnodušnima
FRANKOPANSKA TORTA: Nevjerojatno ukusan desert iz naše domaće kuhinje!
HERCEGOVAČKI UŠTIPCI: Savršeno ukusni, a trebaju vam samo brašno, voda i sol!
ZAPIŠITE RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Idealni zimski nedjeljni desert