Foto: Pinterest

VIŠE NIKADA NEĆETE STUPITI U PEKARU: Lisnato tijesto s malinama gotovo je za manje od pola sata

Autor: M.V.

Želja za slatkim uvijek dođe u nezgodnom trenutku, a posebno je stresna kada vam se uz to jedu i pekarski proizvodi. Ne brinite, ne morate napuštati toplinu svog doma da bi uživali u ovim poslasticama. U nastavku donosimo recept za lisnato tijesto punjeno malinama i kremom od sira u kojem ćete uživati nakon samo pola sata pripreme.

Sastojci: 

  • 2 lista lisnatog tijesta
  • brašno za posipanje
  • 200 grama sira
  • 1/3 šalice šećera
  • pola žličice vanilije
  • 1 šalica malina, očišćenih i posušenih
  • 1 jaje
  • 2 žličice vodeKrema od vanilije:
  • 1 šalica šećera u prahu,
  • 2-4 žličice mlijeka
  • prstohvat soli
  • pola žličice vanilije

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dok se ona grije, umijesite sir, vaniliju i šećer dok smjesa ne postane lagana, pjenasta, ali i glatka. S druge strane, u drugoj posudi istucite jaje i vodu.

Na pobrašnjenoj podlozi izravnajte tijesto pa ga isijecite na kvadratiće. Na svaki kvadratić nanesite kremu od sira pazeći da su rubovi prazni. Dodajte maline pa rubove namažite smjesom jaja i vode.

Poklopite kvadratiće tako da jedan vrh spojite s onim nasuprot, tako da naposljetku tvore trokut. Trokutić zatim premažite smjesom od jaja pa stavite peći.

Pecite 20-ak minuta dok trokutići ne dobiju zlatnu boju pa ih ostavite hladiti.




Dok se oni hlade, pripremite vanilin kremu kojom će prilikom serviranja peciva samo prošarati.

Dobar tek!




Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.