Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
VELIČANSTVENA TJESTENINA U CARBONARA UMAKU: Pripremite ručak kao iz restorana sa samo četiri sastojka
Dvije porcije ukusne tjestenine u carbonara umaku, spremni su za samo 20 minuta, a sam recept ne zahtijeva samo minimalno truda nego i minimalno sastojaka, njih čak četiri.
Sastojci:
- 3 lista slanine
- 3 žumanjka
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 1/3 šalice ribanog sira
- tjestenina
Priprema:
Slaninu prepržite na tavi, a potom ju isjeckajte na manje komadiće. U drugoj posudi istucite žumanjke s paprom i solju pa odložite sa strane.
U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu pa ju, kada je već aldente, prebacite u tavu u kojoj ste pržili slaninu. Vodu u kojoj se tjestenina kuhala nemojte izliti već je pomalo, uz miješanje, dodajte u smjesu od žumanjaka.
Nakon što je tjestenina postala vruća skinite je s vatre pa u istu dodajte smjesu od žumanjaka i dio sira. Miješajte sve dok se smjesa ne sjedini i postane nešto gušća. Ukoliko vam je draža nešto rjeđa smjesa, uvijek možete dodati višak vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Kada dosegne zadovoljavajuću gustoću i kada se sir istopi dodajte isjeckanu slaninu i promiješajte.
Prilikom serviranja, tjesteninu začinite sirom, solju i paprom.
Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši