
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!
Dvije porcije ukusne tjestenine u carbonara umaku, spremni su za samo 20 minuta, a sam recept ne zahtijeva samo minimalno truda nego i minimalno sastojaka, njih čak četiri.
Sastojci:
Priprema:
Slaninu prepržite na tavi, a potom ju isjeckajte na manje komadiće. U drugoj posudi istucite žumanjke s paprom i solju pa odložite sa strane.
U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu pa ju, kada je već aldente, prebacite u tavu u kojoj ste pržili slaninu. Vodu u kojoj se tjestenina kuhala nemojte izliti već je pomalo, uz miješanje, dodajte u smjesu od žumanjaka.
Nakon što je tjestenina postala vruća skinite je s vatre pa u istu dodajte smjesu od žumanjaka i dio sira. Miješajte sve dok se smjesa ne sjedini i postane nešto gušća. Ukoliko vam je draža nešto rjeđa smjesa, uvijek možete dodati višak vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Kada dosegne zadovoljavajuću gustoću i kada se sir istopi dodajte isjeckanu slaninu i promiješajte.
Prilikom serviranja, tjesteninu začinite sirom, solju i paprom.
Dobar tek!
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!
I VARIVO MOŽE BITI UKUSNO! Zapišite recept za jedno je od najukusnijih, a ujedno i najzdravijih variva koje ćete ikad kušati!
Rumene slasne kriške: Evo kako do obroka od sastojaka koje uvijek imate u svojoj kuhinji
Odličan prilog uz sva zimska jela: U nekoliko poteza napravit ćete jelo za prste polizati