Foto: Pixabay

VELIČANSTVENA TJESTENINA U CARBONARA UMAKU: Pripremite ručak kao iz restorana sa samo četiri sastojka

Autor: M.V.

Dvije porcije ukusne tjestenine u carbonara umaku, spremni su za samo 20 minuta, a sam recept ne zahtijeva samo minimalno truda nego i minimalno sastojaka, njih čak četiri.

Sastojci:

  • 3 lista slanine
  • 3 žumanjka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 1/3 šalice ribanog sira
  • tjestenina

Priprema: 

Slaninu prepržite na tavi, a potom ju isjeckajte na manje komadiće. U drugoj posudi istucite žumanjke s paprom i solju pa odložite sa strane.

U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu pa ju, kada je već aldente, prebacite u tavu u kojoj ste pržili slaninu. Vodu u kojoj se tjestenina kuhala nemojte izliti već je pomalo, uz miješanje, dodajte u smjesu od žumanjaka.

Nakon što je tjestenina postala vruća skinite je s vatre pa u istu dodajte smjesu od žumanjaka i dio sira. Miješajte sve dok se smjesa ne sjedini i postane nešto gušća. Ukoliko vam je draža nešto rjeđa smjesa, uvijek možete dodati višak vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Kada dosegne zadovoljavajuću gustoću i kada se sir istopi dodajte isjeckanu slaninu i promiješajte.




Prilikom serviranja, tjesteninu začinite sirom, solju i paprom.

Dobar tek!




Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.