Pinterest

VEĆ SMO GLADNI: Danas si ispecite savršenu puter-piletinu s umakom od gljiva!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Miris maslaca u kombinaciji s pilećim prsima – teško da ćete pronaći nešto bolje. Uživat ćete u fantastičnom okusu ovih odrezaka.

Sastojci:

  • par pilećih prsa
  • 3 jaja
  • sol
  • papar
  • brašno
  • krušne mrvice
  • 200 g kiselog vrhnja
  • senf
  • 1/2 vrećice instant-juhe od gljiva
  • ulje
  • list peršina
  • češnjak

Priprema:

Meso izrežite na odreske te ga istucite, posolite, popaprite, namažite senfom, uvaljajte u posoljeno brašno s umućenim jajima, a potom i u krušne mrvice te ispržite na ulju da porumene. Izvadite ih na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće. U tavu stavite malo masnoće. Ubacite nasjeckan češnjak, zatim dodajte vrhnje da se istopi.

Instant-juhu uspite u posudu, dodajte malo vode, razmutite i ubacite u vrhnje te promiješajte da samo proključa. Sklonite s vatre. Odreske poredajte u tanjur pa prelijte preljevom od gljiva i vrhnja.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.