Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
VARIVO SA ŽUTIM MAHUNAMA I GRAŠKOM: Hranjiv i topao obrok na žlicu
Mahune su izrazito zahvalno povrće koje možemo pripremiti na razne načine, a jedno od omiljenih je varivo. Napravite hranjiv obrok koji će oduševiti i one najmanje!
Sastojci:
1 žlica ulja
2 kranjske kobasice
200 g žutih mahuna
200 g mladoga graška
100 g krumpira
140 g mješavine za variva
kiselo vrhnje za posluživanje
Priprema:
Na zagrijano ulje stavite kobasice narezane na ploške i kratko ih popecite. Dodajte mahune, grašak i krumpir narezan na kockice. Ulijte 800 ml mlake vode i umiješajte sadržaj vrećice mješavine za variva. Zagrijte do vrenja i kuhajte u polupokrivenoj posudi dok povrće ne omekša (oko 20 minuta).
Poslužite toplo sa žlicom kiselog vrhnja.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava