Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
VARIVO OD LEĆE I JEČMA: Zdravo i jeftino jelo iz bakine kuhinje
Grahorice i žitarice trebalo bi jesti bar dva puta tjedno, stoga vam donosimo divan recept za varivo od leće i ječma.
Sastojci:
250 g leće
250 g ječmene kaše
1 dl pasirane rajčice
tri mrkve
jedan krumpir
glavica luka
dva režnja češnjaka
sol, papar, peršin, lovor i Vegeta ili začini po želji
Priprema:
Leću namočite preko noći, a ječmenu kašu nekoliko sati pa još prokuhajte 15 minuta. Oboje dobro procijedite. Mrkvu i krumpir očistite i narežite na komadiće ili kolutiće.
Na malo ulja počnite dinstati luk i mrkvu. Dodajte leću i ječam, potom češnjak i kratko miješajte.
Zalijte vodom da se prekriju svi sastojci, dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte oko 35 minuta. Kada sastojci omekšaju, dodajte usitnjeni list peršina.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava