fbpx
Foto: Depositphotos

VARIVO OD LEĆE I JEČMA: Zdravo i jeftino jelo iz bakine kuhinje

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Grahorice i žitarice trebalo bi jesti bar dva puta tjedno, stoga vam donosimo divan recept za varivo od leće i ječma.

Sastojci:

250 g leće
250 g ječmene kaše
1 dl pasirane rajčice
tri mrkve
jedan krumpir
glavica luka
dva režnja češnjaka
sol, papar, peršin, lovor i Vegeta ili začini po želji


Priprema:

Leću namočite preko noći, a ječmenu kašu nekoliko sati pa još prokuhajte 15 minuta. Oboje dobro procijedite. Mrkvu i krumpir očistite i narežite na komadiće ili kolutiće.
Na malo ulja počnite dinstati luk i mrkvu. Dodajte leću i ječam, potom češnjak i kratko miješajte.
Zalijte vodom da se prekriju svi sastojci, dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte oko 35 minuta. Kada sastojci omekšaju, dodajte usitnjeni list peršina.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.