Pinterest

Ususret sezoni vašeg omiljenog soka: Evo kako ćete napraviti sirup od bazge bez konzervansa

Autor: Z.G./Dnevno.hr

S obzirom na to da se sok od bazge proizvodi od cvjetova bazge i uobičajeno šećera, domaći sok možete napraviti u potpunosti bez konzervansa. Za to će vam pomoći limunska kiselina koja je prirodna tvar i služi za produljenje roka trajanja brojnih namirnica u prehrambenoj industriji. Osim toga, proizvodi koji sadrže veće količine šećera su teško kvarljivi ako se čuvaju u pravilnim uvjetima.

Sastojci:

40 cvjetova bazge (očišćenih od suhih cvjetova)

4 l vode

3,5 kg šećera

10 paketića limunske kiseline

GRAH SE VEĆ KRČKA? Goste ćete baciti u trans ako izbjegnete ovih pet grešaka koje uporno radite




Pinterest

Priprema:




Ovaj jednostavan recept zahtijeva da očišćene cvjetove od nametnika i suhih cvjetova prelijemo vodom i ostavimo namakati 24 sata.

Nakon jednog dana namakanja, cvjetove trebamo procijediti kroz dvostruku gazu ili veoma sitno cjedilo te ih dodatno istisnuti rukama.

Zatim u vodu dodamo šećer i limunsku kiselinu te miješamo dok se šećer u potpunosti ne otopi. Ostaviti još 24 sata.

Sok zatim ulijte u čiste (prokuhane) boce do vrha kako ne bi ostalo zraka nakon zatvaranja i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.