Foto: Depositphotos

Umak koji zvuči nestvarno! Isprobajte piletinu u njemu, otkrit ćete nešto novo!

Autor: 7dnevno

Isprobajte piletinu u umaku od peršina, nećete se pokajati.

Sastojci:
80 dag filetiranog bijelog pilećeg mesa
2 dl vina
2 dl temeljca
4 veća korijena peršina
2 žlice meda
sol
papar
đumbir po ukusu
malo muškatnog oraščića i šafrana za boju
maslac za prženje

Priprema:
Popržite bijelo pileće meso na maslacu tako da sa svih strana “pobijeli”.
Korijen peršina kuhajte u juhi i vinu. Kada je kuhan (mekan), propasirajte ga i vratite u juhu i vino.
Dodajte med i ostale sastojke. Stavite bijelo meso, pustite da zakipi pa kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.