
POPULARNI DESERT OD PET SASTOJAKA: Savršeno pjenasti čokoladni mousse napravite u tren oka!
Ukusna tradicionalna poslastica!
Sastojci:
650 g tijesta
8 šljiva
150 g maslaca
100 g krušnih mrvica
1 čajna žličica cimeta
50 g šećera
Priprema:
Šljive očistite od koštica, a krumpirovo tijesto formirajte u valjak promjera 5 cm i podijelite na osam jednakih dijelova. U ruci lagano spljoštite svaki dio na debljinu od 1 cm, stavite šljivu u sredinu i ravnomjerno ga rasporedite oko šljive. Pazite da dobro zagladite rubove i da knedla bude dobro zatvorena. Kuhajte 10 minuta u prethodno zagrijanoj vodi.
Za još ukusnije knedle: 150 g maslaca rastopite u zdjeli pa u njega uspite krušne mrvice, dodajte cimet i šećer.
Kuhane knedle dodajte u smjesu na tavi i vrtite ih po njoj 2-3 minute tako da budu sa svih strana pokrivene umakom, a nakon toga slijedi uživanje.
POPULARNI DESERT OD PET SASTOJAKA: Savršeno pjenasti čokoladni mousse napravite u tren oka!
MIRISNA PITA OD JABUKA: Pripremite u tren oka i poslužite toplo uz kuglicu sladoleda!
RAJ ZA GURMANSKE NEPCE: Uz druženje s prijateljima uvijek dobro ide ukusan gulaš!
ZNATE LI NAPRAVITI KROKETE? Mekani iznutra, hrskavi izvana, savršeni uz omiljeni umak ili uz meso!