UKUSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Otkrivamo mali trik koji će ih učiniti neodoljivima!

Autor: Dnevno

Ukusna tradicionalna poslastica!

Sastojci: 

650 g tijesta

8 šljiva

150 g maslaca

100 g krušnih mrvica

1 čajna žličica cimeta




50 g šećera

Priprema: 

Šljive očistite od koštica, a krumpirovo tijesto formirajte u valjak promjera 5 cm i podijelite na osam jednakih dijelova. U ruci lagano spljoštite svaki dio na debljinu od 1 cm, stavite šljivu u sredinu i ravnomjerno ga rasporedite oko šljive. Pazite  da dobro zagladite rubove i da knedla bude dobro zatvorena. Kuhajte 10 minuta u prethodno zagrijanoj vodi.




Za još ukusnije knedle: 150 g maslaca rastopite u zdjeli pa u njega uspite krušne mrvice, dodajte cimet i šećer.

Kuhane knedle dodajte u smjesu na tavi i vrtite ih po njoj 2-3 minute tako da budu sa svih strana pokrivene umakom, a nakon toga slijedi uživanje.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.