
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Teleća rolada ispunjena bogatim punjenjem od špinata, ricotte i parmezana, nudi kombinaciju nekoliko različitih okusa. Meso je sočno i nježno zbog pripreme urolane rolade koja zadržava vlagu tijekom pečenja. Špinat dodaje svježinu i blagu gorčinu, dok ricotta pridonosi kremastoj teksturi i blagom sirastom okusu. Ribani parmezan unosi bogatstvo i punoću okusa.
Sastojci:
4 teleća odreska (oko 150-200 grama svaki)
200 g svježeg špinata
100 g ricotte
50 g ribanog parmezana
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 jaje
sol i papar po ukusu
maslinovo ulje
Još će vam trebati:
štapići za ražnjiće ili čačkalice
Priprema:
Operite i ocijedite svježi špinat. U tavi zagrijte malo maslinova ulja i dodajte sitno nasjeckani češnjak. Dinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte špinat u tavu i kratko ga prokuhajte dok ne povene. Uklonite tavu s vatre, stavite špinat u cjedilo i ocijedite višak tekućine. Usitnite špinat. U velikoj zdjeli pomiješajte usitnjeni špinat, ricottu, ribani parmezan, jaje, sol i papar. Dobro promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Položite svaki teleći odrezak između dva komada prozirne folije i lagano ih istucite batom za meso kako biste ih stanjili i omekšali. Raširite pripremljeno punjenje na svaki odrezak.
Zarolajte svaki teleći odrezak s punjenjem tako da se oblikuje rolada. Osigurajte roladu čačkalicama ili štapićima za ražnjiće kako biste spriječili da se odvije. Zagrijte malo maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite teleće rolade u tavu i pecite ih sa svih strana dok ne postanu zlatnosmeđe. Poslužite toplo meso, možete ga preliti umakom po izboru ili poslužiti s prilogom poput pire-krumpira, kuhane tjestenine ili povrća.
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj