Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
TUNA IZ WOKA: Neodoljiva kombinacija okusa šarene delicije
Tuna iz woka lagano je, a zasitno jelo, koje oduševljava šarenim izgledom, ali i kombinacijom zdravih sastojaka.
Sastojci:
2 poriluka
2 crvene paprike
2 češnja češnjaka
2 tikvice
500 g svježe tune
sol, papar
sojin umak
sezam
maslinovo ulje
Priprema:
Poriluk narežite na kolutiće (samo bijeli dio), papriku i tikvicu na trakice. Češnjak narežite na listiće. Tunu nasjeckajte na kockice cca 2 x 2 cm i marinirajte solju, paprom i sojinim umakom. Prije pečenja uvaljajte u sezam.
U zagrijanu wok tavu stavite 0,05 ml maslinova ulja. Prvo ispržite tunu sa svih strana. Izvadite je van i ostavite da se malo ocijedi.
Na masnoću od prženja tune stavite paprike i češnjak, pržite cca 2 minute i dodajte tikvice. Kada tikvice omekšaju, dodajte poriluk i podlijte sojom (po potrebi s malo ribljeg temeljca). Kada prokuha, sklonite s vatre. Servirati povrće, na njega posložiti kockice tune, preko tune staviti sitno sjeckani poriluk (zeleni dio).
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava