fbpx

TUNA IZ WOKA: Neodoljiva kombinacija okusa šarene delicije

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Tuna iz woka lagano je, a zasitno jelo, koje oduševljava šarenim izgledom, ali i kombinacijom zdravih sastojaka.

Sastojci:

2 poriluka
2 crvene paprike
2 češnja češnjaka
2 tikvice
500 g svježe tune
sol, papar
sojin umak
sezam
maslinovo ulje


Priprema:

Poriluk narežite na kolutiće (samo bijeli dio), papriku i tikvicu na trakice. Češnjak narežite na listiće. Tunu nasjeckajte na kockice cca 2 x 2 cm i marinirajte solju, paprom i sojinim umakom. Prije pečenja uvaljajte u sezam.
U zagrijanu wok tavu stavite 0,05 ml maslinova ulja. Prvo ispržite tunu sa svih strana. Izvadite je van i ostavite da se malo ocijedi.
Na masnoću od prženja tune stavite paprike i češnjak, pržite cca 2 minute i dodajte tikvice. Kada tikvice omekšaju, dodajte poriluk i podlijte sojom (po potrebi s malo ribljeg temeljca). Kada prokuha, sklonite s vatre. Servirati povrće, na njega posložiti kockice tune, preko tune staviti sitno sjeckani poriluk (zeleni dio).

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.