Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
TROSLOJNI KOLAČ S MRKVOM: Ovaj slasni kolač priprema se prilično jednostavno
Uživat ćete u ovom desertu.
Sastojci:
1 l mlijeka
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
12 žlica pšeničnog griza
2 žlice kakao praha
oko 400 g očišćene mrkve
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
200 ml vode
3 žlice gustina
Priprema:
Očišćenu mrvku narezati i kuhati da omekša. Kada se skuha, procijediti je i propasirati štapnim mikserom.
Posebno prokuhati mlijeko. Dodati šećer, vanilin šećer i griz. Neprestano miješati da krema dobije potrebnu gustoću.
Podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati kakao prah, a u drugi možete dodati ribanu koricu limuna. U lim izliti tamni, pa preko njega svijetli dio kreme.
U pire od mrkve dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Kuhati nekoliko minuta. Dodati gustin pomiješan s malo tople vode. Kratko kuhati pa izliti preko griz kreme. Dobro ohladiti pa rezati na kocke.