Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Trik za najbolje domaće buhtle! Napunite ih pekmezom ili čokoladom
Više ne morate trčati u pekarnice! S ovim će receptom vaš dom mirisati po finim ukusnim buhtlama.
Sastojci za tijesto:
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 1 žlica mlake vode
- naribana korica limuna
- malo soli
- 50 dag brašna
- 12 dag šećera
- 20 dag maslaca
- 1,5 dcl mlijeka
- 1 svježi kvasac
Sastojci za nadjev:
- pekmez (ili čokolada)
Priprema:
Izradite meko glatko tijesto od brašna dodajući otopljeni kvasac u malo toplog mlijeka, šećer, maslac, jaje, žutanjke, naribanu koricu limuna i malo soli. Sve dobro umijesite. Izrađeno tijesto ostavite da odstoji 30 minuta.
Premijesite ga i razvaljajte u list debljine 5 mm. Nožem izrežite pravokutnike. Na svaki komadić stavite malo pekmeza. Krajeve pravokutnika spojite tako da pekmez ostane u sredini.
Buhtle rasporedite u veći pouljen kalup za torte, tako da strana spajanja dođe na dno. U kalupu ostavite da odstoje još 15 minuta. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Pospite šećerom u prahu.