fbpx

TRADICIONALNI RECEPT ZA PRAVE GURMANE: Pripremite ukusnu junetinu u vinu, pohvale ukućana vam ne ginu!

Autor: Dnevno

Idealno za hladne dane!

Sastojci:

600 g junećeg vrata bez kosti
2 veće glavice luka
300 g šampinjona
2 češnja češnjaka
250 ml crnog vina
lovorov list
peršinov list
1 žlica dimljene mljevene paprike
sol
papar
200 ml mesnog temeljca
maslac
ulje


Priprema:

Junetinu narežite na kocke i kratko popržite na mješavini ulja i maslaca na jakoj vatri. Izvadite meso na tanjur i u tavu dodajte sitno narezani luk. Pržite ga dok ne dobije zlatnu boju i omekša, pa u tavu vratite meso i dodajte vino.

Kada alkohol ispari, dodajte lovor, dimljenu papriku i usitnjeni češnjak, pa pirjajte 30 do 40 minuta. Povremeno dodajte malo mesnog temeljca.
Kada meso potpuno omekša, dodajte šampinjone i još kratko kuhajte na umjerenoj vatri. Prije posluživanja jelo obilno pospite nasjeckanim peršinovim listom.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.