
CARPACCIO OD GRDOBINE: Čarolija na tanjuru po receptu chefa restorana Zelen Dvor
Ovo jelo može biti brzi ručak ili pak večera. Odlučite sami!
Sastojci:
500 g mljevenog mesa
1 bjelanjak
1 žlica kružnih mrvica
1 žličica senfa
1 žličica češnjaka u prahu
umak Tabasco ili čili prah (po izboru)
sol
papar
Mousse od kave i čokolade: Nećete moći odoljeti ovoj čarobnoj kombinaciji
Sastojci za prilog:
1 glavica luka
1 žličica šećera
2 dl vode
sol
12 kriški tosta
Priprema:
Meso pomiješajte s bjelanjkom, mrvicama i začinima. Oblikujte vrlo tanke odreske (za veličinu tosta) i pržite ih na ulju sa svake strane po nekoliko minuta.
Luk sitno isjeckajte i stavite u tavu s malo ulja. Dodajte šećer i dinstajte minutu na laganoj vatri.
Dolijte vodu i dinstajte sve dok sva voda ne zavri. Na kraju dodajte sol. Na jednu krišku tosta stavite žlicu češnjaka u prahu, a na drugu meso. Preklopite i pecite nekoliko minuta u tosteru.
Prilog možete promijeniti po želji. Možete iskoristiti ajvar, tvrdi sir ili pečene paprike.
CARPACCIO OD GRDOBINE: Čarolija na tanjuru po receptu chefa restorana Zelen Dvor
RIŽOTO OD CRVENOG RADIĆA: Kremasti specijalitet u kojeg ćete se zaljubiti!
JADRANSKE KOZICE S VALJUŠCIMA: Brza i jednostavna priprema
HOBOTNICA NA TOPLO: Idealan ljetni obrok kojem je teško odoljeti!